Slovákov dnes čaká úvodný duel. Proti Dánom v bránke s Lacom

02.05.2015 Celý región

Ostrava 2. mája (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia dnes vo svojom úvodnom zápase základnej B-skupiny na 79. majstrovstvách sveta v Česku proti Dánom v bránke s Jánom Lacom a 19 korčuliarmi.

Kouč Vladimír Vůjtek už túžobne očakáva príchod dua z Detroitu. Tomášovia Tatar s Jurčom by mali priletieť do Ostravy v sobotu večer. "Ak pôjde všetko podľa plánu, tak by mali stihnúť nedeľňajší druhý zápas na šampionáte s Bieloruskom. Samozrejme, rolu môže hrať aklimatizácia. Obaja sú však mladí chalani a tí sa s tým vyrovnávajú veľmi rýchlo," prezradil Vůjtek.

Naopak so šampionátom sa rozlúčil ešte pred úvodným zápasom Martin Réway, ktorého vyradila choroba.

Tím bude hrať proti Dánom na štyri útoky, v tom poslednom sa predstavia popri Patrikovi Lušňákovi aj Marek Viedenský a Vladimír Dravecký, ktorých tréner Vladimír Vůjtek dopísal na súpisku po piatkovom poludňajšom tréningu. Duel s Dánskom je na programe dnes o 12.15 h v Ostrave. "Dáni sú húževnatí a vieme, kde sú ich silné aj slabšie stránky. Chceme však bodovať naplno, keďže máme svoju kvalitu," uviedol pre web SZĽH Vůjtek. Ako jediný zatiaľ zostal mimo slovenskú súpisku Ivan Baranka.

Slováci sa v doterajšej histórii stretli s Dánmi 12-krát, pričom osem duelov vyhrali a v štyroch ťahali za kratší koniec. Celkové skóre hovorí v slovenských prospech - 55:26. Preč sú už časy, keď hráči s dvojkrížom na prsiach nadelili súperovi deväť či jedenásť kúskov.


Zostava SR: Laco (J. Hudáček) – Meszároš, Jánošík, Jurčina, Sersen, Ďaloga, J. Mikuš, Graňák – Miklík, Kopecký, Gáborík – Pánik, Bližňák, Bartovič – Daňo, Surový, L. Hudáček – Dravecký, Viedenský, Lušňák

Dánsko: Galbraith (Nielsen) - O. Lauridsen, Kristensen, M. Lauridsen, J. B. Jensen, Bruggisser, Bödker, N. B. Jensen, D. Nieslen, Uldall – Jakobsen, Madsen, Hansen - Starkov, Green, Hardt – Storm, J. Jensen, Bjorkstrand - M. Poulsen, Staal, A. Poulsen - Spelling
.

Program slovenskej reprezentácie v základnej B-skupine MS v Ostrave:

Sobota: 02.mája
12.15 SLOVENSKO –Dánsko

Nedeľa:03.mája
16:15 Bielorusko - SLOVENSKO

Utorok: 05.mája
20:15 SLOVENSKO – Slovinsko

Streda: 06.mája
20:15 SLOVENSKO – Nórsko

Sobota: 09.mája
16:15 Fínsko –SLOVENSKO

Nedeľa: 10.mája
20:15 Rusko – SLOVENSKO

Utorok: 12.mája
16:15 USA - SLOVENSKO
 

Vyberte región